Moi, olen Laura!

Viihdyn autenttisissa kohteissa. Viime vuosien parhaita kohteita ovat olleet Albania ja Ukrainan Odessa sekä viimeisimpänä Kuuba. Rakastan myös tehdä löytöjä tuttujen kaupunkien kujilta, kuten Tallinnasta tai Tukholmasta, joista jälkimmäinen on entinen kotikaupunkini.

Olen nelikymppinen yrittäjä, ja matkailu on mulle ihanaa eskapismia. Niinä päivinä, kun työt tökkivät ja varpaat kastuvat, on mahtavaa paeta ajatukseen seuraavasta lomamatkasta. Sen ei tarvitse olla pitkä eikä kallis, mutta kunhan se on breikki arjesta hyvässä seurassa. Metsästän jatkuvasti löytöjä: uusia kivoja kaupunginosia, ravintoloita ja kiehtovia maisemia. Viimeistään kotona haluan elää kaiken muistamisen arvoisen uudelleen ja jakaa vinkit muillekin. Siksi blogi.

Asun Helsingissä avomieheni ja välillä bonuslasten kanssa. Teen virtuaalitodellisuuden ihmeellisessä maailmassa. Olin pitkään epäileväinen sen suhteen, voiko virtuaalitodellisuus muuttaa matkailua, mutta nyt olen alkanut uskoa sen mahdollisuuksiin. Hmm. ehkä siitäkin olisi syytä blogata. Taustaltani olen heppatyttö Päijät-Hämeestä ja teen töitä paitsi luovien ammattilaisten myös putkimiesten kanssa. En vieläkään tiedä, mikä minusta tulee isona.

En ole yksinmatkailija, joten alla hieman matkaseuralaisistani, joihin tässä blogissa törmäät:

Jussi on avomieheni, yrittäjä ja kolmen tyttären isä, joka on intohimoinen valokuvaaja eikä suostu lähtemään edes kotiovesta ulos ilman kuulokkeita ja musiikkiarsenaalia. Jussi on opettanut mulle, että joskus kotonakin on ihan kivaa ja konserttimatkoilla voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Olemme käyneet jo kahdella hauskalla reissulla Jussin vanhimpien tyttärien kanssa, ja lisää todennäköisesti on tulossa.

Ex-puolisoni ja nykyisin ihan vaan ystäväni ja Airbnb-vuokrakumppanini Alanmies on extreme-lajien ystävä, joka inhoaa rantalomaa tai ylipäänsä lomaa, jolla ei ole mahdollista saattaa itseään vauhdikkaisiin (ja vaarallisiin!) tilanteisiin.  En olisi ikinä saanut häntä jouluksi Aasiaan, jollen olisi keksinyt Indonesiasta sukelluskurssia. Toisaalta en olisi ikinä osallistunut mahtavalle sukelluskurssille ilman häntä.

Ville tuli elämääni Ruisrock-kimppakyydissä kesällä 2014 ja mursi jään arvostelemalla musiikkimakuani. Kun pääsimme musa-aiheesta eteenpäin, huomasimme meillä olevan aika paljon yhteistä, myös mitä tulee matkustamiseen. Ensinnäkin se, että koko ajan pitää olla reissuja tiedossa. Toiseksikin se, että kehittyvät alueet ovat tosi kiinnostavia. Ja kolmanneksi se, että hyvä matka on täydellinen yhdistelmä seikkailua, shoppailua, ruokaa, juomaa ja hengausta. Olemme reissanneet yhdessä vaikka missä. Ja kyllä se muuten tykkää muutaman drinkin jälkeen ihan samanlaisesta musiikista kuin minäkin.

Miss Heinämaa ja Orvokki (lempinimet ovat jäännös vuosien takaa) ovat rakkaat opiskelijavaihtoaikojen ystäväni, joiden kanssa olemme tehneet tyttöjen reissuja mm. Nizzaan, Barcelonaan, Lontooseen ja tietenkin New Yorkiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Miss Heinämaa on erikoistunut ylilyönteihin mm. shoppailun, syömisen ja juomisen saralla. Tämäkö meitä muita naurattaa. Orvokki rakastaa kulttuuria ja espanjalaisia jalkapalloilijoita (Joku Xabi tai Kapi se oli…). Yhdessä onnistumme toisinaan unohtumaan aurinkoiselle terassille niin, että päivän ohjelmaa lykätään huomiselle. Mutta silloinhan loma on onnistunut. Toisinaan matkassa on myös neljäs jäsen Annikki. Matkustelun eräs huipentuma oli syksyn 2014 laivamatka Queen Mary 2:lla Southamptonista New Yorkiin.

Muita blogissa vilahtelevia hahmoja ovat mm. kulinaristiystäväni Hanna, tukholmalainen telemies Tommi, kitarasankari Mikko ja hänen loistoruokaa kokkaava avovaimonsa Heli, shoppailua ja samppanjaa rakastava Miss Mbmj sekä purjehtiva blogi-idolini ja ystäväni Noora, joka pitää  inspiroivaa Noora&Noora-blogia.

Mun kanssa matkaseuralainen ottaa pienen riskin siitä, että hänen kommenttinsa pääsevät suoraan blogin sivuille. Ei katsos riitä, että kertoo, millainen jokin paikka oli. Haluan tavoittaa jotakin siitä tunnelmasta, mikä meillä oli ja sen kautta temmata sinutkin lukijana matkalle mukaan. Sillä elämykset ovat parhaita jaettuina. Siksi kirjoitan tätä blogiakin.

Ystävät. Ruoka. Viini. Fiilistely. Vinkit. Tervetuloa mukaan!

Laura
Meili: alannainen(at)gmail.com

P.S. Käy myös tykkäämassä Facebook-sivusta. Sieltä löytyy blogipäivitysten lisäksi yksittäisiä kuvapostauksia ja muuta pientä vinkkiä esimerkiksi Helsingin ravintoloista.