Meillä on jälleen New Yorkissa oma asunto, jääkaappi ja kahvinkeitin. Koska kämppä on samassa talossa East Villagessa kuin viime syksyn perhereissun penthouse, voimme kipaista eväät jääkaappiin ja luomupurut kahvinkeittimeen läheisestä Whole Foodsista. Se ei silti tarkoita, etteikö ravintolatarjonta kiinnostaisi, päinvastoin. Ongelmana on taas vain runsaudenpula. Jokaista uutta ravintolabongausta kohti löytyy ainakin viisi muuta, joita pitäisi ehdottomasti päästä kokeilemaan. Ja sitten olisivat vielä ne vanhat suosikit…


Olen saanut lupaavia ravintolavinkkejä muutamalta kaverilta, ja erityisesti ex-kollegani Yvonnen newyorkilainen ystävä Åsa oli antanut niin loistavan listan Yvonnen lomalle kesäkuussa, että laitetaan hyvä kiertämään. Alla liuta Åsan vinkkejä ja muutama muu kiva bongaus. Sekä kuvia edellisiltä reissuilta.

 Empire Dinerissä sen viimeisenä aukiolopäivänä 2010. Jääkahvia, mmm…
Aasialaista
Tao Downtown – jos yksi ravintola näistä pitää valita, niin tämä. ”Oli vaikea sanoa, kumpi oli vaikuttavampi, sisustus vai ruoka. Viikon paras ravintolaelämys”, hehkutteli Yvonne, kun tapasimme pari viikkoa sitten Tukholmassa.  
Spice Market – kuulemma toimii aina. Meatpacking Districtillä.
Momofuku – Tämä on East Village -päähänpinttymäni viime syksyltä. Perhematkalla eksoottiset ravintolat jäivät välistä, mutta nyt vahinko on korjattava. David Changin ravintolat ovat voittaneet liudan palkintoja, ja valinnanvaraa piisaa: Momofuku Noodle Bar, Momofuku Ssäm Bar, Má Pêche, Momofuku Ko, Momofuku Milk Bar ja Booker & Dax – mitä laitetaan?

Spotted Pig Villagessa on kyllä hyvä sekin. Sinihomejuustoburgeri pelasti erään tyttöjen dagen efterin, kun rasittavan pirteä matkanjohtaja pakotti heidät liikenteeseen America’s Next Top Modelin ääreltä. 🙂


Hampurilaisia
Bareburger –  ”Ehkä parhaat burgerit ikinä, luomua ja kaikki osaset saa valita itse”, hehkutti kaverini Hanna Brooklynin-reissultaan. Bareburger on ketju, joten ravintoloita on ympäri kaupunkia. Erittäin rento meininki. Menu on piiiitkä, joten pitää varautua päättämisen vaikeuteen. 
ShakeShack – ulkoruokinta Madison Square Parkissa on aina jonotuksen väärti.  
Ja jos kärsivällisyys pettää, niin Sweet Green samassa puistossa tarjoaa loistosalaatteja.

Lemonadea Diner-nimisessä dinerissä vuonna 2008, WTC-näyttelystä pökerryksissä.
Sekalaista hyvää Etelä-Manhattanilla
Gramercy Tavern – ”oma ravintolasuosikkimme NYCissä”, kirjoittaa Åsa. New York -klassikkoa huokuva ravitsemusliike Union Squaren liepeillä. Tänne ei voi varata pöytää, mutta baarissa pitäisi olla nastaa hengailla odotellessa. 
Minetta Tavern – vanha ranskalainen klassikko Villagessa MacDougal Streetillä. 
Ed’s Lobster Bar – ”Mahtavia Lobster rollseja, tosin loppumenu on vähän sinnepäin…” Jos olet shoppailemassa Sohossa, tämä on toimiva lounaspaikka. 

Emporio – ”Kaupungin paras pizza! Tai no, yksi niistä…” Ja ilmeinen todiste siitä, että Little Italyssakin voi saada vielä hyvää italialaista. 

Eataly – kokoaa Italian parhaan annin yhden katon alle Fifth Avenuella: viisi ravintolaa, coffee shop, gelateria, leipomo, viiniä… Yummie!! Täältä voi napata vaikka eväät kämpille, ja muutenkin kuulemma näkemisen arvoinen kokonaisuus. 

Meksikolaista
El Centro – simppeli mutta suosittu meksikolainen Hell’s Kitchenissä, lähellä teatterialuetta. ”Maten är faaaaab!!”, Åsa hehkuttaa. Ja margaritoja, mmm…  
Dos Caminos – kuulemma vähän fiinimpi mutta edelleen rento paikka. Ja kuten yllä, ”fabulous food”! Neljä ravintolaa Manhattanilla, mm. Sohossa ja Meatpacking Districtillä Ja lisää margaritoja… mmm…  
La Esquina – täällä olemme käyneet: vaikea saada pöytää, mutta odottelun sujui kivutta vastapäisessä baarissa. Ravintola on tosi kuvauksellinen sekä sisältä että ulkoa. Margaritat (mmm…) olivat mielettömät ja ruoka samoin – paitsi että Miss Heinämaan mielestä maksa ei ollutkaan herkullisin burriton täyte. 
 
La Esquinassa on myös nakkikikkari.
 
Ja kun pari margaritaa ottaa, saattaa tulla mieleen, että…


…joskus viihde on ruokaa tärkeämpää!
Ellen’s Stardust – Broadwayn (51 st) diner, jossa henkilökunta puhkeaa tuon tuosta laulamaan (ja kuulemma osaa homman). Ystäväni Villen suosikkipaikka, joka vaikuttaa lupaavasti olevan ruokalaversio ikifavoritistamme Duplex Piano Barista. Laulajat ovat kuulemma American Idol -finalisteja ja Broadway-tähtiä. Wuhuu!

Duplexit

Jo käytyjä paikkoja, joihin on ihana palata:
Sanctuary T – koska on pakko tsekata, vieläkö Orvokin suosikkitarjoilija on siellä töissä. Ja teepohjaiset drinkit tunnetusti edistävät terveyttämme. 
B Bar & Grill – asunnon korttelirafla, vanha bensa-asema, toimi kuin junan vessa. Kaikki oli hyvää ostereista hampurilaisiin. Miljöö kaakeleineen ja kukkaköynnöksineen oli kovin persoonallinen.

Nyt näitä alkoi tulla mieleeni tulvimalla: ne japanilaiset takoyaki-mustekalapallerot, joita söin Otafukussa East Villagen ruokakierroksella. Näen jo, kuinka matkaseuralaiseni nyrpistävät nenää. Mutta ah, ne olivat ihania! Samalta East Villagen ruokakierrokselta jäivät mieleen myös belgialaiset Pommes Fritesin ranskanperunat ja 30 makumajoneesin valikoima. Parasta oli ehkä ananasmajoneesi. Ja ranskalaisista muistin läheisen Mamoun’s -ravintolan, joiden falafelit tursusivat yrttejä niin, että ne olivat ihan kirkkaanvihreitä!

Ja toki jossain välissä pitää hakea pizzaa ja salaattia Whole Foodsista ja nauttia sitä asunnon parvekkeella. 

Kuunnella New Yorkin ääniä. 

Ihan vaan kiireettä.

Tässä sitä nyt taas suunnittellaan intoa piukassa. 

Parin viikon päästä opetellaan unohtamaan suunnitelmista ainakin puolet ja vain nauttimaan siitä, mitä kaupungissa tulee vastaan.

Ah. Kuusi yötä ja matka alkaa.

 Dudley’s! Nämä Lower East Siden pannarit olin jo unohtanut… Ehtisiköhän sinnekin?