Hyvää alkanutta vuotta vaihteeksi sateisesta Helsingistä! 


Vuosi sitten uudenvuoden vesisateessa Tahkolla sovin itseni kanssa, että tämä vuosi vaihtuu joko lumen keskellä tai auringon paahteessa. Huonosti luvattu. Todellisuudessa 2015 vaihtui loskasäässä ystävien luona Nuuksiossa saunoen ja avannossa kylpien. Se oli hauskaa ja leppoisaa, mutta ehkä ensi vuonna satsaan aurinkoon. En muistanut, kuinka tylsiä nämä harmaat, katkonaiset viikot ovat. Onneksi kahden viikon päästä lähdemme miehen kanssa pitkäksi viikonlopuksi Roomaan ja kuun vaihteessa tyttökavereiden kanssa Amsterdamiin Queenin ja Adam Lambertin keikalle.
 
Vuodenvaihteessa myös kuviot työrintamalla muuttuivat ja otin askelen kohti yrittäjyyttä. Samassa rytäkässä ostin uuden tietokoneen (MacBook Air), ja onnistuin jo ensimmäisenä iltana koukuttumaan iMovie-videoeditointiin. Valitsin kohteeksi meidän Last Christmas -joulumatkamme kuvat ja vidopätkät – ja ohessa tulos. Ei ihan ammattilaistasoa (pahoittelen innokkaan tekijän typoja!), mutta kenties se välittää jotakin joulufiiliksestä Alpeilta.
 

Last Christmas in Chamonix

Lumi satoi Chamonix’iin kotiinlähtöä edeltäneenä yötä ja aiheutti melkoisen kaaoksen liikenteessä. Jouduimme lopulta ottamaan taksin Geneveen (n. 250 euroa), kun EasyBus ei ikinä tullut… Myös lennot olivat kautta linjan sekaisin, mutta kaaoksesta huolimatta kotiin suurin osa porukasta pääsi vain tunnin myöhässä. Matkalla Helsingin keskustaan luimme lumen saartaneen noin 15 000 motoristia Alpeilla, eli oli meillä sittenkin tuuria.
 
Niin, Chamonix. Siellä se lumi olisi ollut tarjolla uudeksivuodeksi. Me vain olimme viikkoa liian aikaisin. Siitä huolimatta kaverireissu (josta voit lukea enemmän edeltävistä postauksista) oli todella onnistunut. Suosittelen lämpimästi! Voikin olla, että ensi vuoden vaihteessa olemme siellä palmun alla samojen ihmisten kanssa. 🙂