Sukeltaminen, sapuska ja Saigon – siinäpä kolmen viikon Aasian matkan kohokohdat. Kaikki sujui hienosti, ja kun tuo backofficen kaveri – jota myös aviomiehekseni kutsutaan – saa Excelit selviksi, luulen että reissukassaa jäi vielä hiukan jäljelle. Ja mitäpä se tarkoittaa? No tietenkin lisää matkoja! 

Tällaista on suunnitteilla vuodelle 2013:

Tallinna

Meillä on viisivuotishääpäivä lauantaina. Toinen toista. 

2.2.2008


Sen kunniaksi laitamme nipun Siljan pisteitä sileäksi ja hurautamme pikalaivalla Tallinnaan. Yövymme loistavassa Hotel Telegraafissa, jossa olimme viimeksi pari vuotta sitten. 

Hotel Telegraaf. A bit classier than the good old Viru Hotel.


Ensin skoolattiin samppanjalla hotellista ja sitten mentiin ihan toisenlaiseen miljööseen eli Valli-baariin nauttimaan Millimallikkaat. Huh! 

Brügge

Alanmies ja pojat (hmm… nelikymppiset ukot!) varasivat skimbamatkan lennot Zürichiin, ja siitä intoutuneina Miss MbMJ ja minä täräytimme Skyscannerista piletit Belgiassa asuvan ystävämme luokse visiitille. Bryssel on kuulemma tylsä mutta Brügge paikallisoppaamme mukaan sitäkin ihanampi.

Brügge. Cute as a Belgian hand-made chocolate. 
Photo: Cinquefoille.blogspot.com


Ja toivomme, että Norppa ja ehkä vielä joku muukin leidiporukastamme liittyisi seuraan. Vuosi sitten Lontoossa laukun- ja huivinmetsästysmatkalla oli ratkihauskaa. 

Nyt tuskin on vara ostiskella laukkuja, sillä rahat on saatava riittämään myös kevään seuraaville ulkomaanmatkoille… 

Tukholma

…jos nyt vanhaa ja rakasta kotikaupunkiani sellaisena voi pitää. Viime viikolla näin paria ruotsalaista ex-kollegaani Murussa, ja Tukholma-ikävä vain paheni. Päätin venyttää maaliskuisen työmatkan Tukholmaan kokonaiseksi viikonloppuvierailuksi. 

This is from Kungsholmen. My old hoods. One of them. *snif*

Tiedossa on ainakin illallinen ystävien kanssa Bar Nombressa, joka on ehdolla DN:n ravintolapalkinnon saajaksi. Ja fiilistelyä Norr Mälarstrandin rantapromenadilla, kuten viimeksikin. Kevät on tuolloin saapunut jo kaupunkiin, koska Tukholmaan se tulee aina ensin yhtä varmasti kuin aika kultaa muistot. 😉

Nizza ja Cote d’Azur

Ja vaikkei tulisikaan, niin toukokuussa Nizzassa tarkenee jo väkisinkin paitahihasillaan. Perinteinen Bff-poppoon kevätretki, jossa toivottavasti lämpötilat muistuttavat enemmän viiden vuoden takaista Barcelonaa kuin viime kevään Edinburghia. Barcelonan kämpän ahtaahko parveke mielessämme varasimme Nice Pebblesiltä asunnon, jossa on vain reilut 40 neliötä sisätilaa mutta lähes yhtä paljon terassia. Kelpaa pitää brunssia aamuauringossa. Tuoreita croissantteja ja maitokahvia… Mums. Neljä päivää mennee taas kuin vilauksessa. Onneksi pian on sitten Suomessakin kesä! 

We should have a bit larger terrace in Nice than what we had in El Raval, Barcelona.

Havsvidden, Ahvenanmaa

Juhannus ja hyvän ystävän synttärit yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla, kun nappaamme Turku – Maarianhamina-reitiltä muutaman laatuviinin (ja nubben) mukaan ja virittelemme terassipöydän koreaksi Havsviddenin merimaisemissa. Koska pojat viihtyivät viime vuonna enimmäkseen kylpytakeissa eivätkä liikkuneet mökiltä kuin maistamaan ravintolan Stallhagen-olutta, meillä on tällä kertaa varattuna terassille ikioma palju. Vaihtelua saunassa istumiselle. Minä ajattelin syventyä kirjoihin ja auringonottoon. Havsviddenin tunnelmia viime kesältä voit lukea lisää täältä.

Ateena ja Mykonos, Kreikka

Heinäkuun helteet Kreikassa tekevät tavallisestakin joogasta hot joogaa. Jotain joogan, nähtävyyksien ja toimettomuuden sekoitusta lienee luvassa, kunhan Hannan kanssa pääsemme suunnittelupöydän ääreen. ”Meette sitten mellakoita kattelemaan”, totesi Alanmies kuivakkaasti. 

Ja kesän jälkeen kenties…

New York?


I could look at this view for hours.
NYC with my mom and godmother coming up!


”Ettekö te tulekaan tänne jouluksi?” Ihmetteli äiti viime kesänä pettyneenä, kun kerroin hänelle suunnitelmastamme viettää joulu Aasiasta. Tuli vähän huono omatunto, erityisesti siksi, että äiti tykkäisi itsekin matkustaa maailmalla. Iskä löysi Mallorcan vuonna 1974 eikä ole sen koommin välittänyt vaihtaa matkakohdetta Liverpoolin Beatles-festareita lukuunottamatta. 

Kun sitten seuraavan kerran kävin porukoilla, kysyin äitiltä ”entäs jos lähdettäisiin jonnekin, vaikka New Yorkiin”. ”Lähdetään”, tuli vastaus kuin apteekkarilta.  Innostuimme vielä antamaan kummitädille New Yorkin matkalahjakortin kuusikymppislahjaksi, joten päätös oli sillä kutakuinkin selvä. New York kutsuu syksyllä 2013. Matkalle on jo ilmoittautunut sellainen revohka sukulaisia, että varmaan iskäkin tuppaa mukaan ja vaatii päästä Nykin parhaaseen Beatles-baariin…

Ikimuistoisin Nykin reissu tähän mennessä on muuten ollut tämä. Vaikka hengattiinkin enimmäkseen homobaareissa. Tai ehkä juuri siksi.

Ja vuonna 2014 sitten takaisin New Yorkiin tyttöporukassa, kun Orvokki täyttää 40 ja me purjehdimme Southamptonista Isoon Omenaan Queen Mary II:lla… Dreaming on…

Mutta toisaalta, haaveilu on puoli matkaa.