Normandian-matkaseuralaiseni (ks. edellinen postaus) Hanna sai viime keväänä kylvettyä päähäni toisenkin loistoidean Ranskan-reissun lisäksi. Maaliskuussa istuimme Helsingissä Oluthuone Kaislassa keskustelemassa  unelmalomista, ja puheeksi tulivat pyhät. Nimittäin edellisvuosien surkeat joulupyhät, jotka osuivat enimmäkseen viikonlopuille. Ja joulun 2012 pyhät, jotka armeliaasti lankeaisivat arkipäiville – mikä tietenkin tarkoittaisi extralomapäiviä. Hanna kertoi miettineensä matkaa Kaukoitään. 

 
Jo viiden minuutin kuluttua tekstasin Alanmiehelle, että joulun suunnitelmat ovat selvät: ”lähdetään Balille tai jonnekin – hyödynnetään pitkät vapaat eikä tarvitse miettiä, kumman porukoille mennään!” Mies ei tyylilleen uskollisena revennyt riemusta, mutta vastauksesta päättelin, että ajatus on mahdollinen, sen toteutus vaatii vain hieman työstöä.

 
Lyhyesti: onnistuin. Viikon kuluttua tähän aikaan lienemme lentokoneessa jossain Borneon yllä.  Ja koska etukäteishaaveilu on merkittävä osa reissua, tässä kolmen viikon matkasuunnitelma (kuvat googlattu):
 
This year  me & my hubby Alanmies will have a different Christmas: 
three weeks in Singapore, Indonesia and Vietnam, starting on Sat 15th December.
 
Lauantai 15.12.
 
Turkish Airlinesin HelsinkiIstanbul Singapore-lento lähtee iltakuuden jälkeen. (Toivottavasti olen älynnyt palautua ajoissa firman pikkujouluista perjantaina!) Singaporessa keräämme joka tapauksessa yhden yön verran voimia ja totuttelemme aikaeroon.
 
Maanantai 17.12.
 
After a one-night stopover in Singapore, we’ll fly from to to Living Colours Dive Resort on Bunaken, Sulawesi, Indonesia on Monday.
 
Silkair lennättää meidät Indonesian Manadoon. Saaren nimi on sanaleikkeihin houkuttelevasti Sulawesi, ja siellä sijaitsee tukikohtamme seuraavan viikon.
 
Paikka on Living Colours, sukelluskohde Bunakenin luonnonpuistossa. ”Ettehän te ole ikinä sukeltaneet!”, on parikin ihmistä huomauttanut. Eipä niin, mutta mikäs sen luontevampi paikka aloittaa kuin saari, jolla ei ole muuta puuhaa, mä järkeilin. Olen varma, että jos yrittäisin aloittaa sukeltajanurani jossan suomalaisen sameassa mutapohjajorpakossa, se loppuisi ennen kuin ehtisi alkaakaan. Ja totuuden nimissä on myönnettävä, että ”pääset opettelemaan sukellusta kunnon vesissä” oli keskeinen myyntiargumenttini, kun keskustelimme miehen kanssa matkasta. 🙂
 
Hieman tosin hirvitti, kun kollega kertoi ystävästään, joka oli saanut paniikkikohtauksen veden alla tajuttuaan, kuinka syvällä sukeltaa. Mutta lohduttaudun sillä, että aina voin heivata happilaitteet ja snorklata. Tai maata bambumajan terassilla lukemassa kirjaa. Koska on LOMA! Tai ehkäpä alan kirjoittaa toista kirjaa… Paitsi että ai niin, se loma.
 
I can picture myself on the hammock… 
(And if I don’t like diving, I’ll probably be spending quite a lot of time there.)
 
Jouluaatto, maanantai 24.12.
 
Joulunpyhiksi palaamme ihmisten ilmoille Singaporeen. Saarella vietetyn viikon jälkeen kaipaan majoitusta ilman liskoja, ötököitä tai joka paikkaan tunkeutuvaa hiekkaa, joten aina toimivalla ”kerranhan sitä täällä vain ollaan” -perustelulla varasin meille kunnon hotellin, Pan Pacificin, Singaporen satama-alueelta.
 
Pan Pacific, our hotel in Singapore. A bit of luxury after a week on the island.
 
Orchard Streetillä on kuulemma upea jouluvalaistus, eläintarhan yösafari vaikuttaa jännältä, ravintoloita löytyy joka lähtöön ja niin varmaan kauppojakin. Neljä päivää kuluu todennäköisesti joutuisasti, mutta liikaa ei parane shopata, jotta saan rinkan rontattua vielä viimeiseen kohteeseemme.
 
Perjantai 28.12.
 
Vietnam calling! Pyrähdämme parin tunnin matkan kommunistijohtaja Ho Chi Minhin mukaan nimettyyn cityyn eli entiseen Saigoniin. Buukkasin summamutikassa reppureissaajamajoituksen pariksi yöksi, jotta ehdimme testata ainakin pari Mondossa kehuttua ravintolaa ja katukeittiötä sekä tutustua johonkin sotamuseoista. Vietnamesiska vårrullar on yksi ruotsalaiskokki Melker Anderssonin suosikkiresepteistäni, joten tuskin maltan odottaa, että pääseen maistamaan aitoja kevätrullia aidossa miljöössä. (Eli mopojen möykässä ja pakokaasun katkussa…. 🙂
 
The last week of the holiday we’ll spend in Vietnam, starting in Ho Chi Minh City. 
What about after that? I don’t know, but tips are welcome! 🙂
 
Mitäs sitten? Vajaa viikko aikaa ja kaikki on vielä auki. Ehkäpä sukellukseen hullaantunut Alanmies haluaa rymytä jossakin rantakohteessa, kuten Phu Quocilla? Tai kenties rytyytämme yöbussilla Kamputsean puolelle katsomaan Angkor Watin temppeleitä. Kenpä tietää, eikä sillä niin väliä olekaan. Kunhan olemme lauantaina 5.1. Singaporessa, jotta pääsemme kohti kotia ja takaisin – huoooh – sorvin äären.
 
Syksy on ollut niin työntäyteinen ja sosiaalisesti vilkas, että verrattuna Ameriikan-matkoihin on etukäteistutkimus jäänyt aika surkeaksi. Joten kaikki vinkit ovat tosi tervetulleita. Samasta syystä myös matkakuume on loistanut poissaolollaan, ja siksi olikin metkaa herätä tänä aamuna siihen fiilikseen, että ääk, viikon päästä me ollaan jo siellä! 
 
Nyt viisi tiukkaa työpäivää, rinkka kuntoon ja sitten menoks! Hihii.