Kädenlämpöistä vettä tuottavat automaattihanat ovat ihan näppärä ratkaisu käsien pesemiseen. Mutta niistä ei saa kylmää vettä juomapulloon. Automaattihanat ärsyttävät erityisesti lentokentillä, sillä koneessa pitäisi juoda paljon vettä, ja turvatarkastuksen läpi vesipulloja ei voi tuoda. Ainoa vaihtoehto siis on ostaa kiskurihintaista vettä lentokentältä. Neljä euroa kahdesta tavallisesta lähdevesipullosta on kertakaikkiaan liikaa maassa, jossa on maailman paras vesi. Mutta toki hintoja kelpaa pitää korkealla, kun matkustajilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin maksaa.

Onneksi vähän aikaa sitten uutisoitiin, että perinteisiä hanoja ollaan asentamassa lentokentälle. Ainakaan vielä tällä viikolla niitä ei kuitenkaan näkynyt. Siispä – putkimiehen tytär kun olen – jaan vinkin, miten saat automaattihanastakin kylmää vettä. Useimmat hanat Suomessa ovat raumalaisen perheyhtiön Oraksen tuotantoa, mutta sama logiikka toimii muissakin hanoissa.

  1. Kurkista lavuaarin alle.
  2. Käännä veden lämpötilaa säätelevä namiska vasemmalle.
  3. Valuta vettä, kunnes se muuttuu kylmäksi. Täytä pullo.
  4. Käännä namiska takaisin alkuasentoon, jotta seuraavalle on tiedossa lämmintä käsienpesuvettä.
Keskellä olevasta namiskasta säädetään veden lämpötilaa.
Keskellä olevasta namiskasta säädetään veden lämpötilaa.

Näin helppoa!

Ja sitten ilmainen markkinointivinkki: Missä on maailman paras vesi? Ruotsissa asuessani ruotsalaiset tietenkin väittivät, että heillä, mutta oikeasti tätä ei ole kukaan vielä osannut brändätä itselleen. Suomella olisi nyt tuhannen taalan paikka. Mitäpä jos esimerkiksi Kemira, Hartwall, Olvi, Oras, Team Finland, Visit Finland ja muut vastaavat tahot kustantaisivat Helsinki-Vantaalle näyttävän lähteen, jossa kehotettaisiin matkailijoita säästämään luontoa ja täyttämään oma pullonsa maailman parhaalla ja puhtaimmalla vedellä?

Siinäpä sitä olisi maabrändäystä kerrakseen. Matkalainen saapuisi suomalaisen veden ansiosta freesinä Aasiaan.