Pyhiksi pois -teema jatkuu tänäkin vuonna, mutta majoituksen löytäminen on tuottanut omatoimimatkailijoille harmaita hiuksia.

Olin tänään tanssitunnilla, ja kun kaiuttimista kajahti salsaa, oli pakko ottaa muutama ylimääräinen hypähdys. Tasan kolmen viikon päästä olen nimittäin juuri laskeutunut Havannaan, Kuubaan! Tunnin jälkeen törmäsin kaveriin, jolle selostin, että olen tänä vuonna pitänyt molemmat matkoihin liittyvät lupaukseni: sekä juhannus että loppiainen poissa Suomesta. Juhannus siksi, että todennäköisesti on koleaa ja sataa vettä (ei kaukaa liipannut), ja loppiainen siksi, että… noh, todennäköisesti on koleaa ja sataa vettä – ja bonuksena pilkkopimeää!

Last Christmas oli loistokonsepti, joten…

Last Christmas… We spent in the Alps!
This year some of us are off to Mexico and Cuba.

Viime vuonna vietimme kymmenen hengen kaveriporukalla joulupyhinä Alpeilla, ja se oli loistava kokemus. Kun lähdimme reissuun, monia jännitti – ainoastaan Alanmies ja minä tunsimme kaikki osallistujat. Vitsailimme BB-talosta, ja se siitä melkein tulikin. Oli yhteisiä illanviettoja, skimba- ja vuoristoretkiä, ravintolailtoja, musiikin huudattamista paljussa ja joillain vähän sutinaakin… Sanalla sanoen ikimuistoista! Teemabiisimme Last Christmas raikui usein, mutta vielä useammin David Hasselhoffin Looking for freedom. Huh, en varmaan voi enää koskaan kuunnella sitä kappaletta näkemättä silmissäni Alanmiestä pelottelemassa turisteja Aiguille du Midin huipulla oranssissa kokovartalotrikoossa ja David Hasselhoffin paidassa!

Anyway, joulun jälkeen siis suunta Väli-Amerikkaan. Tällä kertaa meitä ei ole kymmenen vaan viisi, elleivät matkaa pitkään puntaroineet Kirsi, Miss Mbmj ja muut vielä pyörrä päätöstään. Mutta eiköhän tälläkin porukalla saada punttiin vauhtia.

Matka alkaa!

Ma 28.10. Lento New Yorkin kautta Cancuniin. Kyytiin hypääväät Alanmies, Ville, Hanna ja minä. Tommy lentää Tukholmasta ja liittyy seuraamme…

…tai no, saattaa olla, että Ville ja minä näemme hänet vasta seuraavan vuoden puolella, sillä me jatkamme Cancunista heti tiistaina Havannaan kolmeksi päiväksi.

Miksi kolmen päivän kiekka Kuubaan?

Reissun suunnittelu lähti juhannuksena paluumatkalta Albaniasta, jolloin puhuimme kiinnostavista siirtymätalouksista. Molemmilla oli haave käydä Kuubassa ennen kuin se ”menee pilalle” eli länsimaistuu. Kun sitten myöhemmin puhuimme ideasta, Hanna muisteli muuan tammikuista lomaviikkoaan Varaderossa, jossa sai kuulemma ajoittain hytistä kevyttoppatakissa (!) Ei kuulostanut hyvältä. Entä jos taas käy huono tuuri ja olemme maksaneet itsemme kipeiksi biitsilomasta? Lopulta hintavertailu osoitti, että Finnairin / American Airlinesin lennot (n. 950 e) Meksikoon ja Interjetin (jonkinlainen Meksikon Norwegian) lennot Havannaan ja takaisin (n. 250 e) eivät tulleet juurikaan kalliimmiksi kuin pelkät lennot Kuubaan. Joten molempi parempi.

Kolmessa päivässä ehtii toivottavasti kokea Vanhan Havannan lumon, tanssia salsaa ja juoda muutaman rommipohjaisen drinkin – sekä turhautua tottua netin puutteeseen. Mitähän muuta kannattaisi tehdä? Jostain syystä monet kaverini ovat sitä mieltä, että tämä loma opettaa mulle takuulla kärsivällisyyttä. Hmm…

Majoitustuskaa, vol 1.
Opetus alkoi jo. Casa particularen eli bed and breakfastin varaaminen oli todella tuskaista: nettilomakkeiden tai meilien kautta tehtyihin varaustiedusteluihin ei vastattu (miksi siis mainostaa meiliosoitetta sivulla?), mutta onneksi lopulta kaverin tanssiopettaja oli niin ihana, että varasi meille majoituksen tutusta perheestä (25 eur/vrk). Ilman varausta emme uskaltaneet lähteä, koska uusivuosi vaikuttaa olevan supersuosittua matkailuaikaa.

First stop Havana.


Sitten Meksikoon!

Niin, ti 29. – pe 1.1. me nautimme Villen kanssa Kuuban kulttuurista, kun taas Kuubassa jo käynyt Hanna ja siitä vähemmän kiinnostuneet Alanmies ja Tommy loikoilevat Cancunin biitsillä.

The Mayan coast. Not bad at all.

Majoitustuskaa, vol. 2
Majoituksen löytäminen viidelle Jukatanin niemimaan lomakohteista uudenvuoden aikaan oli lähes yhtä vaikeaa kuin Havannasta. Varsinkin, kun etsinnät aloitti vasta marraskuussa. Alan pikku hiljaa ymmärtää valmismatkapaketin ostajia. Lopulta Airbnb:stä tärppäsi hyvät arviot saanut kuuden hengen asunto (220 eur/hlö neljältä yöltä). Niinpä siirrymme 2.1. koko poppoolla Maya-rannikon puoleenväliin, tunnin matkan päähän Playa del Carmeniin.

Our Airbnb in Playa del Carmen

Asunnon parvekkeella on oma palju, mikä tuo muistoja mieleen vuoden takaa… Parasta kuitenkin on, että se on aivan beach clubin tuntumassa! Retkikohteitakin riittänee: Chicen itzan maya-pyramidi (Unescon perintökohde), raunioistaan tunnettu rantamesta Tulum sekä ties mitä luonnonpuistoja ja cenotes-luolia snorklailtaviksi. Otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Ja mitä vielä?

6.1. Tommy suuntaa takaisin Tukholmaan, mutta meillä on vielä muutama päivä aikaa. Mitä pitäisi kokea? Autoton saari Holbox? Ainakin Guradianin ja FT:n artikkelit houkuttelevat sinne. Vai olisiko Tulumista kohteeksi? Kaikki on vielä ihanasti auki. Joko tiedossa on rentoa haahuilua taikka Majoitustuskaa, vol 3.

Sanoinko jo, että kaikki vinkit otetaan riemuiten vastaan? 🙂

(Kuvat: Airbnb:n asunnon esittelykuvista)